• Søndermarkskolen

Opslagstavlen

• ikon
    Så har vi modtaget ansøgningsskemaer om julehjælp fra Børnenes Kontor.
    Ønsker man et ansøgningsskema, bedes man hente et hurtigst muligt. Alle rubrikker skal udfyldes for at komme i betragtning.
    Det udfyldte ansøgningsskema skal være afleveret på kontoret.

senest den  26. oktober 2017.

Skemaer, som afleveres efter fristens udløb, kan ikke behandles.
    Gitte Nyborg den 23-10-2013
  • ikon
    Vil du være med til at påvirke udviklingen?
    Kom til møde i lektie-udvalget
    Onsdag den 4. oktober klokken 09.30
    på Søndermarkskolen
    Her vil vi drøfte, hvordan fremtidens moderne tidssvarende skole kommer til at se ud med hensyn til lektier og hjemmearbejde, og hvordan eleverne lærer bedst muligt – samtidig med at de er børn, mens de er børn.
    Skolebestyrelsen på Søndermarkskolen har nedsat et lektieudvalg, som grundigt skal bearbejde alle aspekter af elevernes forberedelse hjemme (efter lektiecafeen) til den kommende skoledag.
    Når udvalgets arbejde er tilendebragt, skal der udfærdiges en skolepolitik om dette.
    Forhåbentlig vil så mange forskellige mennesker som muligt deltage i mødet og være med til at påvirke fremtiden for Søndermarkskolen og vores børn. Alle er velkomne, både elever, forældre, lærere og andre interesserede.
    Lad os tage nogle saglige drøftelser på et pædagogisk og videnskabeligt baseret grundlag, så vi kan opnå de bedste resultater for børnenes læring og trivsel.
    Mikael Hoffmann
    Formand for lektieudvalget

Gitte Nyborg den 19-09-2017
    Så kan vi med glæde, fortælle at fotografen kommer den 2,3 og 4 oktober 2017

Gitte Nyborg den 29-08-2017
  • ikon
    LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS

Dem vil vi ikke have!
    Derfor: Kæmning er stadig den bedste løsning!

Bug Busting-metoden

Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet en omhyggelig tjekmetode for hovedlus, Bug Busting, der i samme arbejdsgang fjerner hovedlusene. Derved bliver behandling med insekticider overflødig. Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Fremgangsmåden er følgende:

• Almindelig hårvask

Tilsætning af rigeligt med hårbalsam til det stadig drivvåde hår

• Udredning af ugler med en almindelig kam
    • Grundig gennemredning af det glatte hår, hårtot for hårtot, med den gule tættekam. For hver hårtot kæmmes fra hovedbund til hårtop i et strøg. Den rigtige side af kammen skal vende mod hovedbunden.
    • Tættekammen tørres af for hvert strøg på et stykke lyst, ensfarvet køkkenrulle. Det udkæmmede undersøges for lus med lup. Tag børnene til hjælp, de er som regel gode lusejægere.
    • Inden tættekammen bruges til næste strøg, fjernes evt. fastklemte lus med en tandstik eller lignende.
    • Man kæmmer, indtil der ikke længere findes lus. Kæmning af kort glat hår er naturligvis hurtigst, men selv afrohår kan det lade sig gøre at udglatte med hårbalsam og almindelig kam og derefter kæmme med tættekam.
    • Hårbalsam vaskes ud, og man tjekker håret en ekstra gang.

Med en sådan grundig aflusning med tættekam, vil der kun være evt. luseæg tilbage i håret. Æg kan ikke fjernes 100 pct., og det er ikke umagen værd at fjerne luseæg, døde æg eller æggeskaller uden låg (nits), da de sidder kittet rigtig godt fast til hårskaftet. Æg og skaller har kun historisk interesse ved at kunne fortælle, hvor omfattende luseangrebet har været, og hvor længe har det stået på.

Fra den sidste hunlus er fjernet, vil der gå yderligere 10 døgn, hvor der kan klækkes æg. For at fjerne de nyklækkede lus, inden andre smittes, skal man kæmme mindst hver fjerde dag endnu tre gange over en 14 dages periode. Findes lus i denne periode, kan der være lagt nye æg, og man har atter tre kæmninger foran sig.

Hvis alle følger disse anvisninger, kan vi i fællesskab slippe af med lusene :-) Tak

Lene Benedikte Gjøl den 24-08-2017
  • ikon
    Kære forældre til elever på Søndermarkskolen.

hermed en forældremanual til MinUddannelse. Her kan man også se, hvordan men logger på min uddannelse via forældreintra.

Mvh Lene Benedikte Gjøl
    Pædagogisk leder/souschef
    Lene Benedikte Gjøl den 15-08-2017
  • ikon
    VIGTIG INFORMATION OM GÅ-BUSSEN.

Gå-bussen er igang fra den 7. november!!!

Lene Benedikte Gjøl den 31-10-2016
  • ikon
    DER ER SÅ MEGET FORÆLDRE IKKE FORSTÅR  :-)
    Til inspiration! Vigtig læsning!

Vh Lene Benedikte Gjøl

Lene Benedikte Gjøl den 12-11-2015