• Søndermarkskolen

Formand for skolebestyrelsen:
Mads Henrik Klarskov

Gitte Nyborg den 23-10-2013
    Så har vi modtaget ansøgningsskemaer om julehjælp fra Børnenes Kontor.
    Ønsker man et ansøgningsskema, bedes man hente et hurtigst muligt. Alle rubrikker skal udfyldes for at komme i betragtning.
    Det udfyldte ansøgningsskema skal være afleveret på kontoret.

senest den  26. oktober 2017.

Skemaer, som afleveres efter fristens udløb, kan ikke behandles.
    Lene Benedikte Gjøl den 04-10-2017
    FORSIKRINGSMÆSSIGE VILKÅR VED INDDRAGELSE AF MOBILTELEFONER!
    (modtaget fra forvaltningen)

Hvis en skole af pædagogiske årsager vælger at inddrage børnenes mobiltelefoner ved skoledagens start, og opbevare dem indtil de senere på dagen udleveres igen, skal skolen/kommunen kun skal betale erstatning for skader, hvis skolen eller en ansat kan bebrejdes den skade, der er sket.
    Dvs. hvis skolen eller en ansat har handlet ansvarspådragende. Dette gælder også i den situation, hvor skolen fx har inddraget mobiltelefoner af pædagogiske årsager, da skolen ikke derved er objektivt ansvarlig for skader.
    Ved hændelige skader på bl.a. mobiltelefoner er det således forældrenes, eller barnets egen indboforsikring eller elektronik-forsikring, der dækker ved tyveri eller ødelæggelse, uanset om det sker i skoletiden, såfremt skolen/kommunen ikke har handlet ansvarspådragende.
    Hvis telefonerne fx er blevet inddraget af skolens medarbejdere, er opbevaret uansvarligt og i den forbindelse bliver stjålet, vil det ud fra en konkret vurdering kunne være skolen/kommunen, som bærer ansvaret.
    Hvis telefonerne er blevet inddraget og er opbevaret forsvarligt, vil det typisk være barnets/forældrenes egen forsikring, der skal dække udgiften til genanskaffelse.

Lene Benedikte Gjøl den 24-08-2017
    LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS LUS

Når lusene ligefrem drysser ned på bordet i undervisningen, så er det mere end end plage, DERFOR, KÆM venligst jeres børn!!!

Dem vil vi ikke have!
    Derfor: Kæmning er stadig den bedste løsning!

Bug Busting-metoden

Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet en omhyggelig tjekmetode for hovedlus, Bug Busting, der i samme arbejdsgang fjerner hovedlusene. Derved bliver behandling med insekticider overflødig. Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Fremgangsmåden er følgende:

• Almindelig hårvask

Tilsætning af rigeligt med hårbalsam til det stadig drivvåde hår

• Udredning af ugler med en almindelig kam
    • Grundig gennemredning af det glatte hår, hårtot for hårtot, med den gule tættekam. For hver hårtot kæmmes fra hovedbund til hårtop i et strøg. Den rigtige side af kammen skal vende mod hovedbunden.
    • Tættekammen tørres af for hvert strøg på et stykke lyst, ensfarvet køkkenrulle. Det udkæmmede undersøges for lus med lup. Tag børnene til hjælp, de er som regel gode lusejægere.
    • Inden tættekammen bruges til næste strøg, fjernes evt. fastklemte lus med en tandstik eller lignende.
    • Man kæmmer, indtil der ikke længere findes lus. Kæmning af kort glat hår er naturligvis hurtigst, men selv afrohår kan det lade sig gøre at udglatte med hårbalsam og almindelig kam og derefter kæmme med tættekam.
    • Hårbalsam vaskes ud, og man tjekker håret en ekstra gang.

Med en sådan grundig aflusning med tættekam, vil der kun være evt. luseæg tilbage i håret. Æg kan ikke fjernes 100 pct., og det er ikke umagen værd at fjerne luseæg, døde æg eller æggeskaller uden låg (nits), da de sidder kittet rigtig godt fast til hårskaftet. Æg og skaller har kun historisk interesse ved at kunne fortælle, hvor omfattende luseangrebet har været, og hvor længe har det stået på.
    Fra den sidste hunlus er fjernet, vil der gå yderligere 10 døgn, hvor der kan klækkes æg. For at fjerne de nyklækkede lus, inden andre smittes, skal man kæmme mindst hver fjerde dag endnu tre gange over en 14 dages periode. Findes lus i denne periode, kan der være lagt nye æg, og man har atter tre kæmninger foran sig.

Hvis alle følger disse anvisninger, kan vi i fællesskab slippe af med lusene :-) Tak

Ingen aktuelle nyheder
  • 23-10-2017
  • 24-10-2017